Zaobljuba zoper revščino

Ali vas lahko prosim, da vstanete zoper revščino?

Skupaj stojimo z milijoni ljudmi po vsem svetu na mednarodni dan za odpravo revščine, da pokažemo svojo pripravljenost za boj proti skrajni revščini in neenakosti.

Tukaj stojimo, ker zavračamo vse izgovore v svetu, kjer vsak dan umre 50.000 ljudi zaradi skrajne revščine, in ker se prepad med bogatimi in revnimi vedno bolj poglablja.

Stojimo zato, ker zahtevamo od naših voditeljev, da spoštujejo obljube, ki so jih dali glede uresničitve razvojnih ciljev tega tisočletja OZN, in ker želimo, da jih ne le uresničijo, temveč tudi presežejo

Skupaj smo združeni v solidarnosti z ljudmi v več 100 državah in pravimo:

Voditeljem bogatih držav: Izpolnite svoje obljube glede revščine, odpisa dolgov, več in boljše razvojne pomoči, trgovinske enakopravnosti in enakopravnosti spolov.

Voditeljem revnih držav: Vaša prva dolžnost naj bo rešiti življenja vaših najrevnejših ljudi. Spoprimite se z neenakostjo, bodite odgovorni svojim ljudem, vladajte pošteno in pravično, borite se proti korupciji in upoštevajte človekove pravice.

Danes in vse druge dni bomo vstali ter govorili zoper revščino. Nadaljevali bomo boj zoper revščino in neenakost ter zahtevali od naših voditeljev uresničitev njihovih obljub.

Ne iščemo dobrodelnosti, temveč pravico. Mi smo milijoni glasov, ki skupaj stojijo v solidarnosti in sporočajo: DOVOLJ JE BILO IZGOVOROV, KONČAJMO REVŠČINO TAKOJ!