"Nič vas ne stane, da ste dobrodelni!"

Kot verjetno veste, omogoča slovenska davčna zakonodaja, da davčni zavezanci namenijo 0,5% odmerjene dohodnine nevladnim organizacijam. Tudi Društvo za Združene narode za Slovenijo je uvrščeno na seznam organizacij, ki jim je moč nameniti donacijo.

Vljudno Vas torej prosimo, da del svoje dohodnine namenite nam in nam s tem pomagate pri financiranju naših dejavnosti v prihodnjem letu.

Več informacij o tem je dosegljivih na spletni strani akcije 'Nič vas ne stane, da ste dobrodelni' Zavoda Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), ki s to akcijo poskuša osveščati vse, da lahko del dohodnine namenijo boljšemu delovanju civilne družbe v Sloveniji.

 Del dohodnine nam lahko namenite na več načinov:

  • prek spletnega obrazca na strani akcije "Nič vas ne stane, da ste dobrodelni", kjer lahko izpolnite obrazec in ga tudi natisnete.
  • prek spletne aplikacije na tej strani (pasica na levi), kjer lahko izpolnite in si natisnete obrazec (vnesite svoje podatke, kliknite "Natisni zahtevek" in nato izberite tiskanje ali prenos obrazca v datotečni obliki pdf).
  • prek spletnega portala eDavki.
  • če natisnete in sami izpolnite obrazec davčnega urada.

Natisnjeni obrazec pošljete na pristojni davčni urad. Če ste obrazec natisnili prek spletnih aplikacij, je naslov že vnešen. Če pa ste obrazec davčnega urada izpolnili sami, poiščite pristojni davčni urad na seznamu davčnih uradov.

Podatki, ki jih potrebujete, da sami izpolnite obrazec:

  • Ime oziroma naziv upravičenca: Društvo za Združene narode za Slovenijo
  • Davčna številka upravičenca: 87357771

 

Nič Vas ne stane, da ste dobrodelni!