Vstani in ukrepaj 2009

Slovenska filantropija, združenje za promocijo prostovoljstva in Društvo za Združene narode za Slovenijo vabita na:

dogodek z naslovom
VSTANI IN UKREPAJ,
ki bo v petek, 16. oktobra 2009, ob 11:30
v Mestnem Muzeju v Ljubljani.

Cilj dogodka je ozaveščanje javnosti o pomenu Milenijskih razvojnih ciljev (MRC) ter o problematiki, ki jo ti cilji pokrivajo. V ta namen bo potekala predstavitev dokumentarnega filma o položaju žensk v Ugandi, ki pokriva enega izmed ciljev, in sicer zagotavljanje enakosti med spoloma in opolnomočenje žensk. Film sta znotraj projekta MEDIP izdelala Slovenska filantropija in Studio 12.

Nadaljevali bomo s častnim nagovorom dr. Danila Türka, predsednika Republike Slovenije. Dogodek je tudi posvečen uradni predstavitvi publikacije Društva za Združene narode za Slovenijo o Milenijskih razvojnih ciljih. Publikacija je nastala v sklopu Milenijske kampanje, ki poteka od septembra 2009 naprej.

Sledila bo okrogla miza z razpravo, kjer bodo sodelovali strokovnjaki s področja razvojnega sodelovanja: predstavniki slovenskih nevladnih organizacij in Vlade Republike Slovenije, univerzitetni profesorji ter humanitarni delavci.

Z dogodkom želimo širšo javnost nagovoriti, da se aktivno pridruži akciji VSTANI in UKREPAJ, ki se zavzema za odpravo revščine in za doseganje Milenijskih razvojnih ciljev.

Da bomo naše sporočilo še podkrepili, bomo dogajanje nadaljevali s koncertom Adija Smolarja, ki bo še posebej namenjen učencem osnovnih in srednjih šol.

V tem času bomo tudi pozvali vse slovenske šole, da se na ta dan pridružijo kampanji VSTANI in UKREPAJ ter v čim večjem številu vstanejo in se izrečejo proti svetovni revščini. Pomembno je, da otroci in mladostniki razvijajo čut za sočloveka ter vodilne sveta opozorijo na ukrepanje proti revščini.

Dogodek bo potekal v okviru Slovenskih razvojnih dni, ki jih organizirata Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in SLOGA, platforma NVO za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

Vljudno vabljeni!

DatotekeVelikost
Program 161009.pdf162.54 KB