Način sodelovanja

1. UKREPAJ

Možnih je več načinov sodelovanja, za posamezne ideje pa lahko pogledaš na www.milenijski-cilji.si. Dogodek naj posamezni lokalni ali državni oblasti pošlje jasno sporočilo, kar lahko predstavlja podpis peticije, izvedba internetne akcije, predstavitev vaših zahtev (v okviru MRC) kateremu politiku, pripravo študije na temo, ki vam je blizu, neposredno lobiranje,… Možnosti obstajajo za vsakogar. Opomba: če želiš, da se tvoja dejavnost šteje kot del rekorda, mora biti izpeljana v sklopu kampanje 'VSTANI', in sicer od 16. do 18. oktobra.

2. PRIKLJUČI SE NAČRTOVANIM DOGODKOM

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva in Društvo za Združene narode za Slovenijo vabita na dogodek z naslovom 'VSTANI IN UKREPAJ', ki bo v petek, 16. oktobra 2009, ob 10. uri v Mestnem Muzeju v Ljubljani.

Cilj dogodka je ozaveščanje javnosti o pomenu Milenijskih razvojnih ciljev (MRC) ter o problematiki, ki jo ti cilji pokrivajo. V ta namen bo potekala predstavitev dokumentarnega filma o položaju žensk v Ugandi, ki pokriva enega izmed ciljev, in sicer zagotavljanje enakosti med spoloma in opolnomočenje žensk. Dogodek je tudi posvečen uradni predstavitvi publikacije Društva za Združene narode za Slovenijo o MRC. Publikacija je nastala v sklopu njihove kampanje za promocijo MRC, ki poteka od septembra 2009 naprej.

Sledila bo okrogla miza z razpravo, kjer bodo sodelovali predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve RS in slovenskih nevladnih organizacij, strokovnjaki s področja razvojnega sodelovanja, univerzitetni profesorji ter humanitarni delavci.

Da bomo naše sporočilo še podkrepili, bomo dogajanje nadaljevali s koncertom Adija Smolarja, ki bo še posebej namenjen učencem osnovnih in srednjih šol.

3. PRIPRAVI SVOJ LASTEN DOGODEK V OKVIRU KAMPANJE

  1. Izberi lokacijo.
  2. Načrtuj dogodek ali vključi svojo idejo glede kampanje 'VSTANI in UKREPAJ' v že obstoječi dogodek.
  3. Izberi vodjo dogodka ali gostuj osebo visokega ugleda ali znamenito osebo iz svojega okolja.
  4. Širi vest o kampanji preko e-pošte, pisem, letakov, plakatov in lokalnih medijev. Dodatne informacije z nasveti in razpoložljivimi gradivi lahko poiščeš na strani www.milenijski-cilji.si.
  5. Povabi predstavnike lokalnih oblasti, da sodelujejo na dogodkih in se soočijo s tvojimi zahtevami.

Če želiš, da se tvoja dejavnost šteje kot del rekorda, mora biti izpeljana v sklopu kampanje 'VSTANI', in sicer od 16. do 18. oktobra.